Chat Yazılım | Wordpress Sohbet Temaları | Sohbet Chat Temaları

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Artık Günümüzde olmazsa olmaz lar dan biri .Sosyal medya platformlarının, itibar açısından önemli hale gelmesi SEO çalışmaları arasında kurumsal sosyal medya yönetimi sisteminin yer almasına neden olmuştur. Küçük işletmeler sosyal medya platformlarında yer almak için bütçe olanakları dahilinde kendi personelini çalıştırmayı tercih ederken, büyük kurumsal firmalar sosyal medya yönetimi için sosyal medya uzmanlarıyla çalışmayı tercih etmektedir. Sosyal medyanın potansiyel müşterilere ulaşma ve marka bilinirliliğini arttırma konusundaki etkisi her geçen gün daha fazla hissedildiğin den dolayı bu alanda uzman kişilerle çalışılması daha doğrudur. Sosyal medya alanında kendisini geliştiren uzmanlardan aylık ya da yıllık olarak destek alarak sosyal medyada bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetimi Özünde Neleri Kapsar?


Sosyal medya yönetimi, sosyal platformlar aracılığıyla (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Flickr, Youtube, Google+ vb.) marka bilinirliliğini arttırarak daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmayı sağlamak adına yapılan çalışmalardır. Günümüzde en önemli pazarlama stratejisi, müşterinin gelmesini beklemek değil de müşterinin ayağına gitmektir. Sosyal medya platformlarında insanların ilgi duydukları alanlara göre çalışmalar yapılması ve bu sayede potansiyel müşteri profiline uygun olan kişilere ulaşılması daha kolaydır. Arama motorları üstünden gelen organik trafik elbette önemlidir ancak sadece bir platforma bağlı kalınması zaman içerisinde yaşanan algoritma değişikliklerinden olumsuz etkilenilmesine neden olabilir. Böyle olumsuz bir durumla karşılaşmamak ve sürekli büyüyen bir işletme görünümü yakalamak için sosyal medya yönetimi önemlidir.

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?


Ülkemiz insanının okuma alışkanlığı aşırı derecede düşüktür. Bu yüzden görsel bilgi seviyesi yüksek olan çalışmalar daha fazla kişiye ulaşmayı sağlamaktadır. Düne kadar kurumsal kimliklerin tanıtılması ve güven kazanılması adına televizyon, gazete ve dergi gibi platformlarda reklam verilirken artık bunun için sosyal medya platformları tercih edilmektedir. Sosyal medya platformlarının da kendisine has algoritmaları bulunmaktadır. Bu yüzden kurumsal sosyal medya yönetimi yapılırken çalışma yapılan platformların algoritmaları bilinmeli ve bu yönde adımlar atılmalıdır. Bazı sosyal medya platformları ilgili alanda ilk hizmeti sunan kişiler olduğu için hesaplarını takip eden veya beğenen kişi sayısı organik bir şekilde artmıştır. Günümüzde neredeyse her alanda hizmet veren çok sayıda kuruluş olduğu için bu rekabet ortamının oluşmasına neden olmuştur. Kurumsal firmalar sayfalarının organik bir şekilde büyümesini beklemek yerine sosyal medya yönetimine bütçe ayırarak dijital pazarlama pastasında daha büyük bir paya sahip olmak için çalışma yapmalı ya da yaptırmalıdır. Sosyal medya uzmanlarımızın yapmış oldukları analizler sonucunda sosyal medyadaki bilinirliğinizi arttırmak için bazı uygulamaların olduğunu belirledik. Sizlerin işinizi kolaylaştırmak için kurumsal sosyal medya yönetimi çalışmalarınızda başarıyı yakalamanızı sağlayacak teknikleri sunmak istiyoruz.

1. Samimi bir dil kullanmaya özen gösterin

Sosyal medya hesaplarınız üstünden size sorular yönelten kişiler olacaktır. Bu kişilerin suallerine cevap verirken aşırı resmi (kurumsal) bir dil kullanmaktan kaçının. Kişi sorularını yanıtlarken aşırı samimi olmamaya özen göstermeniz gerektiği gibi aşırı kurumsal bir dil de kullanılmamalıdır. Sorulara mümkün mertebe samimi bir dille cevap verilerek sıcak bir sohbetin oluşması sağlanmalıdır.

2. Kitlenizi genişletmek adına kapmaya düzenleyin

Sosyal medya platformları üstünden sayfanızı beğenen, paylaşan ya da yorum yapan kişiler için özel kampanyalar düzenleyin. Bu uygulama sayesinde sosyal medya platformunuzu tanıtmak için daha az bütçe harcayıp daha büyük kitlelere ulaşabilirsiniz. Takipçilerinizle olan samimiyetinizi ilerletmek adına kampanyalarınızı belirli zaman aralıklarında tekrarlayın. Hediye ürünlerin verilmesi ya da %50 indirimlerin oluşturulması gibi dijital kampanyalar ilk etapta bilinirliliği arttırmak ve güven kazanmak adına sizlere yardımcı olacaktır.

3. Paylaşımlarınızda taraf tutmayın

Sosyal medya üstünden büyük bir hedef kitlesine ulaşmak için kurumsal hesaplara sahip olan kişiler kesinlikle taraf tutmamalıdır. Siyasi, dini ya da etnik köken kaynaklı olan taraf tutmalar, bir süre sonra firmanıza karşı antipatilerin oluşmasına neden olur. Bu ince bir husustur ve ayrı bir şekilde özen gösterilmelidir.

4. Sosyal medya reklamlarını kullanın

Sosyal medya üstünde olan rekabet her geçen gün arttığı için büyük bir kitleye ulaşmak, popüler hale gelmek ve güven kazanmak ciddi anlamda zorlaşmaktadır. Hedef kitlenizin organik bir şekilde büyümesini beklemeniz ciddi anlamda zaman kaybı yaşamanıza neden olur. Kısa süre içerisinde marka bilinirliğini arttırmak için sosyal medya reklamlarını kullanın. Sosyal medya reklamlarına ayıracağınız küçük bütçelerin bile işletmenize pozitif geri dönüşleri olacaktır. Verilen reklamları kesinlikle sadece sayfa ziyareti olarak değerlendirmeyin. Verilen bu reklamlar organik trafik almasa bile marka bilinirliğinin artmasını sağlayacaktır.

5. Pazarlama için fenomen hesapları kullanın

Sosyal medya üstünde fenomen olan çok sayıda kişi vardır. Ürünlerinizin hitap edeceği türden hedef kitlesinin olduğu sosyal medya fenomenleriyle iletişime geçin. Bu iletişim sonrasında belirli bir ödemeye karşılık olarak ürünlerinizi tanıtmasını isteyin. Son zamanlarda fenomenlerin büyük kısmı takipçileri tarafından örnek alınmaktadır. Hatırı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olan sosyal medya fenomenlerinin ürün ve hizmetlerinizi tanıtması, kısa süre içerisinde potansiyel müşteri kitlenizin artmasını sağlayacaktır.

6. Sahte sayfa beğeni ve takipçilerinden uzak durun

Sayfayı beğenen ve takip eden kişi sayısı maniple yöntemlerle arttırılabilmektedir. Bir sayfayı beğenen kişi sayısı ne kadar fazlaysa insanların o sayfaya olan güveni artmaktadır. Bunun bilinen bir şey olmasından dolayı bazı kurumsal firmalar sahte beğeni ve takip hilesine başvurur. Sahte beğeni ve takipçiler sayfa içerisinde etkileşimde bulunmadıkları için gerçekler kısa süre içerisinde gün yüzüne çıkar ve işletmeye olan güven hızlı bir şekilde azalır. Kaybedilen otoritenin geri kazanılması aşırı derecede zordur. Firmanızın bu tarz eylemler içerisinde olduğu dilden dile aktarılırsa ciddi anlamda zarar görebilirsiniz.

7. Güncel kalmaya özen gösterin

Sosyal medya hesaplarınızda mutlaka güncel paylaşımlar yapın. Çok nadir paylaşım yapan sayfalara olan ilginin hızlı bir şekilde azaldığı bilinmektedir. Takipçi kazanmak kadar bu takipçilerin elde tutulması da özen ister. Takipçilerinizin size olan ilgisini canlı tutabilmek adına güncel kalmaya özen göstermelisiniz.

8. Sosyal medanaliz araçlarını kullanın

Bütçenizi boşa harcamamak adına mutlaka sosyal medya analiz araçlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Buzzsumo, Ahrefs, Buffer, Followerwonk gibi araçlar sizlere sosyal medya analizi yapma konusunda yardımcı olacaktır. Web site üstündeki kullanıcı hareketlerini, organik trafik kaynaklarını bu araçlarla takip edebilir ve bu sayede doğru sosyal medya yatırımları yapabilirsiniz.

Sonuç: sosyal medya ilk akla geldiğinde basit bir platformmuş gibi bir algı oluşsa da gördüğünüz gibi ciddi anlamda emek harcanması gerektirmektedir. Bu konuda profesyonel olan ekip arkadaşlarınız yoksa bizim gibi bu konuda profesyonel hizmet veren kurum ve kuruluşları tercih edebilirsiniz.


destek@chatyazilim.com

Mail 7x24 Destek

0541 311 83 31

Whatsapp 7x24 Destek

0541 311 83 31

Hafta içi 09:00-18:00